Skip links

Ομιλία για τη Σεξουαλική Αγωγή σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ Λυκείου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα «Σεξουαλική Αγωγή και Υγεία» με εισηγήτρια την κυρία Μυρτώ Σωτηροπούλου, Γυναικολόγο, Μαιευτήρα και Επιστημονική Συνεργάτη του Κέντρου Οικουμενικού Προγραμματισμού, Α΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα), Μέλος της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεξολόγων.

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων η έμπειρη επιστήμονας συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που αφορούν τους εφήβους και αφορούν ζητήματα σεξουαλικής αγωγής και σχέσεων.

Η κυρία Μ. Σωτηροπούλου μέσω της γνώσης και της αμεσότητάς της δημιούργησε ένα ασφαλές πλαίσιο στο οποίο το σύνολο των μαθητών έθεσε ερωτήματα και συζήτησε για όσα προβληματίζουν. Η κα Σωτηροπούλου παρότρυνε τα παιδιά να μην αισθάνονται ντροπή για το σώμα τους, να αισθάνονται εξοικειωμένοι για αυτό, να το φροντίζουν και να το προστατεύουν. Επισήμανε την αποφυγή αναζήτησης απαντήσεων από το διαδίκτυο για τόσο σημαντικά θέματα όπως της σεξουαλικής υγείας.


Return to top of page