Skip links

Ομιλία για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο σε μαθητές και μαθήτριες της α΄ και της β΄ Γυμνασίου

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα τμήματα της α’ και της β’ Γυμνασίου υποδέχτηκαν στο Θέατρο του Σχολείου μας τον Εθνικό Συντονιστή για το eSafety Label και Συνεργάτη του European Schoolnet κύριο Άρη Λούβρη και την Κοινωνική Λειτουργό – Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Καλαμάτας κυρία Αγγελική Ρουμελιώτου και συζήτησαν μαζί τους για το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Οι έμπειροι ομιλητές παρουσίασαν στους μαθητές και στις μαθήτριες περιπτώσεις εφήβων που έχουν διαχειριστεί κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής, οι οποίοι έχουν απειληθεί από τη μη ορθολογική χρήση του διαδικτύου και τους ενημέρωσαν για τις κυρώσεις του νόμου σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευρύτερα στο διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα άλλων ανθρώπων, για τα οποία δεν υπάρχει συναίνεση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν από τη συνεχή και αδιάκοπη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και έγινε αναφορά στους τρόπους προστασίας των μαθητών από τις διαδικτυακές απειλές.

Τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματά τους στους αξιόλογους ομιλητές, συζήτησαν μαζί τους, προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν.


Return to top of page