Skip links

Ομιλία από τον Ψυχολόγο Δρ. Γεώργιο Νάκο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 μαθητές και μαθήτριες από τη γ΄ Γυμνασίου, την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Ψυχολόγο Δρ. Γεώργιο Νάκο.

Ο κος Γ. Νάκος με άμεσο και ευθύ τρόπο παρουσίασε στο σύνολο των μαθητών που παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αδιάκοπη και μη ασφαλή χρήση του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Επιπλέον μέσα από μια σειρά videos παρουσίασε πραγματικές ιστορίες που έχουν αντιμετωπίσει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αποτελούν υλικό που έχει εγκριθεί  από το Υπουργείο Παιδείας για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με στόχο τον προβληματισμό και την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου για το συγκεκριμένο ζήτημα που είναι πολύ σοβαρό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έθεσαν πλήθος ερωτημάτων, συζήτησαν με τον έμπειρο εισηγητή και ευαισθητοποιήθηκαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και δεν είναι πάντα ορατοί και αντιληπτοί.

Ήταν μια γόνιμη και αποδοτική ομιλία στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενημέρωσης των μαθητών μας για ένα τόσο σημαντικό και καίριο ζήτημα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Γ. Νάκο για την παρουσία του στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση και την ομιλία του.


Return to top of page