Skip links

«Οι 10 κανόνες του Διαδικτύου»

Διαδικτυακή Ημερίδα σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Οι 10 κανόνες του Διαδικτύου» που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Αναγέννηση σε συνεργασία με το CSIi Institute (Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια). Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 μμ και την παρακολούθησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας.

Το αρχικό καλωσόρισμα στην Ημερίδα πραγματοποίησε η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά, η οποία ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους. Η κα Ε. Μαντά τόνισε ότι η χρήση του διαδικτύου μπορεί να αποτελέσει τόσο ευλογία όσο και κατάρα και αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι γονείς και ευρύτερα οι ενήλικες χρειάζεται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά στο αχανές διαδίκτυο.

Η Ψυχολόγος και Απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Στέλλα Τζιβελέκη που ανέλαβε τον συντονισμό και την εισήγηση της Ημερίδας, απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες με απλό, κατανοητό και άμεσο λόγο και αναφέρθηκε στους ορθολογικούς τρόπους χρήσης του Διαδικτύου, τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθώς και στους 10 κανόνες που μπορούν να μετατρέψουν την περιήγησή μας στο internet σε μια ασφαλή ψηφιακή εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τέθηκαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και αναπτύχθηκε πρόσφορο έδαφος για συζήτηση και προβληματισμό για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε από εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία που πραγματοποιήθηκε:

 


 

Return to top of page