Skip links

Οι μαθητές του Τμήματος GCE σε Πανεπιστήμια της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας

Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο ταξίδι του Τμήματος GCE στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρώτη φορά μετά την πανδημία, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά και πολλή χαρά το φετινό ταξίδι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού μεταξύ 5 και 11 Μαρτίου 2023.

Η πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών του IGCSE και του AS του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Τμήματος GCE Νίκο Αποστολόπουλο και τις καθηγήτριες Νιόβη Μπούκουρη και Δανάη Καρυδάκη, συναντήθηκαν το πρωί της 5ης Μαρτίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ανυπομονώντας να ξεκινήσουν το ταξίδι τους όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και, για πρώτη φορά, στην Ολλανδία που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τις σπουδές των μαθητών μας. Με αφετηρία το Άμστερνταμ, επισκεφθήκαν τέσσερα ολλανδικά πανεπιστήμια: το Erasmus University Rotterdam, το Delft University of Technology, το Leiden University και το University of Groningen.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τη διαδικασία εισαγωγής και φοίτησης στα πανεπιστήμια αλλά και εισαγωγικά μαθήματα από ακαδημαϊκούς στις θεματικές της Ψυχολογίας ή του Global Business, καθώς και να ξεναγηθούν στα campus των πανεπιστημίων, παίρνοντας μία γεύση από τη φοιτητική ζωή που τους περιμένει. Πέρα από την επίσκεψη στα πανεπιστήμια, περιηγήθηκαν στα όμορφα στενά του Άμστερνταμ, επισκέφθηκαν το Rijksmuseum για να απολαύσουν την καλλιτεχνική κληρονομιά της Ολλανδίας, και ταξίδεψαν με ποταμόπλοιο στον ποταμό Άμστελ κάνοντας τον γύρο της πόλης.

Το ταξίδι όμως, δεν σταμάτησε εκεί καθώς μετά από 3 γεμάτες μέρες στην Ολλανδία, έφτασαν στο Λονδίνο έτοιμοι για νέες περιπέτειες! Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και να ξεναγηθούν στους χώρους μερικών από τα καλύτερα πανεπιστήμια όχι απλά του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και ολόκληρου του κόσμου: University of Cambridge, London School of Economics and Political Science, Imperial College London, UCL και King’s. Εκτός από τα πανεπιστήμια και το Λονδίνο τους επεφύλασσε στιγμές χαράς και ξενοιασιάς: έκαναν βόλτες στις ιστορικές γειτονιές του Bloomsbury, του South Kensington και του Covent Garden, ενώ παρακολούθησαν και στο West End το βραβευμένο μιούζικαλ “Wicked”.

Αυτό το ταξίδι απέδειξε πως πέρα από τις επιτυχίες των μαθητών μας και την αρωγή των εκπαιδευτικών στη σκληρή προσπάθεια που κάνουν για το μέλλον τους, ένα από τα μεγαλύτερα δώρα και εφόδια αυτού του Σχολείου είναι η αγάπη των παλιών μας μαθητών: 19 απόφοιτοί μας που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας και της Αγγλίας ήρθαν χαρούμενοι και συγκινημένοι να μας συναντήσουν και να μοιραστούν μαζί με τους καθηγητές και με τους μαθητές την εμπειρία των σπουδών στο εξωτερικό.

Τα ξημερώματα 11 προς 12 Μαρτίου επέστρεψαν στην Αθήνα με τις βαλίτσες γεμάτες, όχι μόνο ψώνια, αλλά και νέες γνώσεις, πολύτιμες εμπειρίες, ωραίες αναμνήσεις και πολλά όνειρα για το μέλλον. Ευχόμαστε το ταξίδι αυτό να είναι αρχή της πραγματοποίησης αυτών των ονείρων!


Return to top of page