Skip links

Οι μαθητές του Ομίλου Πειραματικής Χημείας και Φυσικής Γυμνασίου σχηματίζουν λέξεις με τις συντομογραφίες των χημικών στοιχείων

Στα πλαίσια του Ομίλου Πειραματικής Χημείας και Φυσικής Γυμνασίου, οι μαθητές  πραγματοποίησαν μια «εξ’ αποστάσεως» δραστηριότητα!

Στη συνέχεια της διδασκαλίας της ιστορικής εξέλιξης του Περιοδικού Πίνακα των χημικών στοιχείων, οι μαθητές του Ομίλου κλήθηκαν να σχηματίσουν λέξεις χρησιμοποιώντας τις επίσημες συντομογραφίες των χημικών στοιχείων. Κάθε μαθητής χρειάστηκε να βρει τουλάχιστον μια αγγλόφωνη λέξη, να ονομάσει τα στοιχεία που την απαρτίζουν και να παρατηρήσει τον ατομικό αριθμό τους(δηλαδή τον αριθμό των πρωτονίων), υπό την επίβλεψη των Υπεύθυνων Καθηγητών, κυρίας Λεωνής Παναγιωτοπούλου, Χημικός, και κυρίου Σταμάτη Παπουτσή, Φυσικός.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τα ονόματα των χημικών στοιχείων και με έννοιες όπως, αριθμός πρωτονίων, νετρονίων, ηλεκτρονίων, πυρήνας ατόμου. Όλοι οι μαθητές χρησιμοποίησαν την φαντασία τους και σχημάτισαν πρωτότυπες λέξεις! 


 

Return to top of page