Skip links

Οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας Γυμνασίου συναντούν την Παραολυμπιονίκη Δήμητρα Κοροκίδα στα επαγγελματικά στούντιο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής και Δημοσιογραφίας Γυμνασίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που τιμάται σε ετήσια βάση στις 3 Δεκεμβρίου, συνάντησαν την Παραολυμπιονίκη κυρία Δήμητρα Κοροκίδα και πραγματοποίησαν μαζί της μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’You Smile’’ του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και φιλοξενήθηκε στα επαγγελματικά στούντιο του Οργανισμού.

Τα παιδιά έχοντας μελετήσει το Βιογραφικό της κας Δ. Κοροκίδα και έχοντας πάρει σημαντικές πληροφορίες σχετικές με τις επιτυχίες της σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο και με το δυστύχημά της, συζήτησαν με τη σπουδαία αθλήτρια για θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας, συμπερίληψης, οδικής ασφάλειας, αδέσποτων ζώων καθώς και για την ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να ξεπερνούν τους φόβους τους, να ακολουθούν τα όνειρά τους και να παραμένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καθοδηγήθηκαν από τους τεχνικούς σχετικά με το πώς πραγματοποιείται η ηχογράφηση και η μαγνητοσκόπηση σε ένα επαγγελματικό στούντιο.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού και ενημερώθηκαν από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς για τη λειτουργία και την κοινωνική χρησιμότητα της Γραμμής της Εθνικής Γραμμής SOS για Παιδιά (1056), της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης Παιδιών (116111) και της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (116000).


Return to top of page