Skip links

Οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας Δημοτικού συναντούν την Παραολυμπιονίκη Δήμητρα Κοροκίδα

Τη Χάλκινη Παραολυμπιονίκη του Ρίο Δήμητρα Κοροκίδα φιλοξένησαν διαδικτυακά την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Δημοσιογραφίας και Δημιουργικής Γραφής του Δημοτικού

Τα παιδιά πριν συναντήσουν την καταξιωμένη αθλήτρια που ασχολείται σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το Para Badminton και το τένις με αμαξίδιο, είχαν αναζητήσει πληροφορίες για τη ζωή της, τις επιτυχίες και το τροχαίο ατύχημα που της συνέβη το 2005 και αποτέλεσε την αιτία της αναπηρίας της. Στη συνέχεια κάθε μαθητής διατύπωσε τις δικές του ερωτήσεις, τις οποίες και τις έθεσε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης.

Η κυρία Δ. Κοροκίδα με θετική διάθεση απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τις τέθηκαν, ενώ δεν παρέλειψε να περάσει σημαντικά μηνύματα που αφορούν αξίες όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου. Επιπλέον, ως Πρέσβειρα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» μίλησε για τη σπουδαιότητα της οδικής ασφάλειας.

Η διαδικτυακή συνάντηση εξελίχθηκε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλους και εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η επιθυμία να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον και από κοντά, στο Σχολείο.

Ευχαριστούμε την κα Δ. Κοροκίδα για τη συνέντευξη που παραχώρησε στους «μικρούς Δημοσιογράφους» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.


 

Return to top of page