Skip links

Οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας Γυμνασίου συναντούν διαδικτυακά τον δημοσιογράφο κύριο Προκόπη Δούκα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Δημοσιογραφίας Γυμνασίου την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο κύριο Προκόπη Δούκα.

Ο κύριος Π. Δούκας έχοντας πλούσια δημοσιογραφική εμπειρία στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε έντυπα κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών του Ομίλου Δημοσιογραφίας και συζήτησε μαζί τους για θέματα που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα αλλά και ως λειτούργημα. Μέσω των αναφορών που πραγματοποίησε τέθηκαν θέματα αναφορικά με την αξία της αντικειμενικότητας που χρειάζεται να υπάρχει στην ενημέρωση, στον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων καθώς και στην ελευθερία του λόγου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στον Όμιλο έθεσαν τα ερωτήματά τους στον κύριο Π. Δούκα και αναπτύχθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία έδωσε πλούσια ερεθίσματα για προβληματισμό.

Ο κύριος Π. Δούκας έχει εργαστεί σε πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών, έχει υπάρξει για δεκαοκτώ χρόνια παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΤ-1 και στη ΝΕΤ. Επιπλέον αρθρογραφεί για πολιτικά θέματα σε γνωστό free press και παρουσιάζει την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό Kosmos 93.6. Έχει συνεργαστεί με ποικίλα περιοδικά και έχει παραδώσει μαθήματα ραδιοφώνου και τηλεόρασης, σε δημοσιογραφικές σχολές και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Return to top of page