Skip links

Οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας Γυμνασίου στον Τηλεοπτικό Σταθμό ALPHA

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Δημοσιογραφίας Γυμνασίου του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης από την έμπειρη δημοσιογράφο, κυρία Έλλη Σπυροπούλου, η οποία τους «μύησε» στα μυστικά της τηλεόρασης!

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα τηλεοπτικά πλατό, στο green box, στην αίθουσα σύνταξης, αλλά και στο control room.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή, που οι μαθητές παρακολούθησαν πίσω από τις κάμερες τη μετάδοση του μεσημβρινού Δελτίου Ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο και κατανόησαν βιωματικά, ποια είναι η διαδικασία της υλοποίησης ενός ζωντανού ειδησεογραφικού προγράμματος καθώς και των υψηλών απαιτήσεων που έχει η παραγωγή του.

Οι μαθητές του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης συνάντησαν έμπειρους δημοσιογράφους όπως τον κύριο Τάκη Χατζή, τον κύριο Πέτρο Καρσιώτη, τον κύριο Σταύρο Μονεμβασιώτη, τον κύριο Νίκο Μάνεση, την κυρία Ρένα Κουβελιώτη, ρεπόρτερ και σκηνοθέτες, οι οποίοι με χαρά μοιράστηκαν τις γνώσεις τους μαζί τους και συζήτησαν για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, την τηλεόραση ως μέσο ενημέρωσης, την ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας και την αξία που έχει, να ασχολούμαστε επαγγελματικά με το αντικείμενο που αγαπάμε και νιώθουμε ότι μας ταιριάζει.


Return to top of page