Skip links

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «πειραματίζονται» με το νερό

Με αφορμή τη θεματική ενότητα «Ο κύκλος του νερού» οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μας πραγματοποιήσαν με την καθοδήγηση που είχαν από τις δασκάλες τους ενδιαφέροντα πειράματα, και κατανόησαν τις ποικίλες ιδιότητες του νερού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες για να αντιληφθούν ότι το νερό κάτω από κατάλληλες θερμοκρασίες γίνεται πάγος, τοποθέτησαν σε παγοθήκες δώρα για τους συμμαθητές τους, και η εκτέλεση του πειράματος έκρυβε όμορφες εκπλήξεις για όλους!

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά έμαθαν πώς πέφτουν οι σταγόνες της βροχής από τα σύννεφα και εξοικειώθηκαν με το καιρικό φαινόμενο.

Κατά τη διάρκεια και των δυο πειραμάτων οι μαθητές στο σύνολό τους συμμετείχαν σε πειράματα με πραγματικά υλικά και αφού διατύπωσαν τις υποθέσεις τους στη συνέχεια επιχείρησαν να επαληθεύσουν τις ιδέες τους.

Η αυτενέργεια, η συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο ενθουσιασμός, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι και η συνεργασία αποτέλεσαν πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία για μια απόλυτα στοχευμένη βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών!


Return to top of page