Skip links

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας στο Βιωματικό Πάρκο «Δρω»

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Βιωματικό Πάρκο «Δρω» στο πλαίσιο της πρώτης εκδρομής για τη νέα σχολική χρονιά.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνδέθηκε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται τη φετινή χρονιά στο Νηπιαγωγείο του Σχολείου μας που σχετίζονται με την εφαρμογή των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». Πιο συγκεκριμένα όλα τα τμήματα των Νηπίων για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο προσεγγίζουν την ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» με το Πρόγραμμα «Είμαι εγώ, είμαι μοναδικός/ή και ενδιαφέρομαι για τους άλλους».

Μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δια-δραστικά παιχνίδια συνεργασίας και να γνωρίσουν τις διαφορετικές συνήθειες των ζώων ανά εποχή. Υπό το πρίσμα της καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να τεθούν τα παιδιά σε κατάσταση προβληματισμού και επίσης ενθαρρύνθηκαν να αναπτύξουν διάλογο και να βρουν λύσεις που είναι αποδεκτές από το σύνολο της ομάδας.

Οι εμψυχωτές έδιναν ενεργό ρόλο στα παιδιά και ενίσχυαν την πρωτοβουλία τους μέσα από οικείες για εκείνα καταστάσεις και τα ρωτούσαν:

  • «Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το χελιδόνι να ταξιδέψει;»
  • «Πώς θα μαζέψουν τα μυρμήγια την τροφή τους;»
  • «Πώς θα καταφέρουν οι μέλισσες να συλλέξουν περισσότερο νέκταρ από τα λουλούδια;»

Τα παιδιά εμπέδωσαν τις γνώσεις τους για τις τέσσερις εποχές, συνεργάστηκαν, έπαιξαν και διασκέδαν μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.


Return to top of page