Skip links

Οι μαθητές του Γυμνασίου σε θεατρική παράσταση για τα videogames και την εικονική πραγματικότητα

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου επισκέφτηκαν το CINEMAX ΝΙΡΒΑΝΑ και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «PoiosTheleisNaGineis.com, μια εικονική ουτοπία».

Η παράσταση πραγματεύεται τη σχέση των νέων με τα videogames και το διαδίκτυο, τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές game playing των εφήβων που οδηγεί στον εθισμό, όταν τα όρια ζωής και φαντασίας γίνονται ολοένα και πιο ρευστά.

Με χρήση νέων τεχνολογιών, 3d animation, projection mapping και σωματικού θεάτρου εξερευνά θέματα που απασχολούν θέματα που απασχολούν τους εφήβους. Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν ένα ταξίδι αυτογνωσίας προς την ενηλικίωση κινούμενοι σε δυο παράλληλους κόσμους – αυτόν της πραγματικής ζωής και εκείνον της εικονικής ζωής ενός διαδικτυακού παιχνιδιού. Επιπλέον αντιλήφθηκαν ότι τα όρια μεταξύ online και offline ζωής δεν είναι ξεκάθαρα, η προσωπική ταυτότητα χάνεται  ή αντικαθίσταται  και η πλασματική ζωή μοιάζει να γίνεται η μόνη πραγματικότητα.

Μέσα από την πλοκή του έργου οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με την Οδύσσεια καθώς και με διάσημα κείμενα της αρχαιότητας από ποίηση και φιλοσοφία.


Return to top of page