Skip links

Οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού στην Έκθεση “Planet Physics”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 επισκέφθηκαν τη διαδραστική και επιμορφωτική έκθεση Φυσικής ‘’Planet Physics’’ που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών! Πιο συγκεκριμένα πειραματίστηκαν με το σιδηρομαγνητικό υγρό, δημιούργησαν τον δικό τους σεισμό και το δικό τους κύμα Tsunami, μελέτησαν την επίδρασης της φυγόκεντρης δύναμης, δημιούργησαν μια γιγάντια δίνη νερού, ενημερώθηκαν για την ανάκλαση και τη σύνδεση του φωτός και για τη χρήση του ντεσιμπελόμετρου, χρησιμοποίησαν το δικό τους φωτόσπαθο, ανακάλυψαν τη γιγάντια μπάλα Plasma και εξερεύνησαν τα εντυπωσιακά ολογράμματα και τους καθρέφτες άπειρου βάθους.

Σκοπός της έκθεσης ‘’Planet Physics’’ είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές το ενδιαφέρον για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο μέσα από επιστημονικά πεδία όπως είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός, τα μαθηματικά, η μηχανική, η μηχανική των ρευστών και η οπτική – οπτική αντίληψη.


Return to top of page