Skip links

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού εμπνέονται από την αξία του Αθλητισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού επεξεργάστηκαν τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και μυήθηκαν στην έννοια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αρχικά, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ζευγάρια και κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν έχοντας ως στόχο να αντικρούσουν και να πείσουν για την αξία του αθλητισμού υποτιθέμενους αρμόδιους φορείς, που σχεδίαζαν την κατάργηση όλων των αθλημάτων από τη Σχολική Κοινότητα.

Κάθε ζευγάρι μαθητών παρουσίασε στην ολομέλεια τα επιχειρήματα που συγκέντρωσε ενώ στη συνέχεια διαβάστηκε σχετική αρθρογραφία από πηγή του Διαδικτύου αναφορικά με τον σχολικό αθλητισμό με αποτέλεσμα να καταλήξουν από κοινού σε σημαντικά συμπεράσματα όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της καθημερινής άσκησης, αλλά και τη στάση ζωής που πρέπει να διέπει όποιον ασχολείται συστηματικά με τον αθλητισμό.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στη σημαία και το ρητό των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού συμφώνησαν στο σύνολό τους οι μαθητές ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια τεράστια αθλητική οργάνωση με ξεχωριστό σύμβολο, ρητό και ένα ιδιαίτερο μήνυμα με απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισαν να σχεδιάσει ξεχωριστά ο καθένας ένα διαφορετικό σύμβολο για τον Αθλητισμό, να το παρουσιάσει και να εξηγήσει τη σημασία του και τον λόγο που το επέλεξε.

Τα ποικίλα και ενδιαφέροντα σύμβολα που σχεδιάστηκαν συγκεντρώθηκαν σε χαρτόνια, ώστε να ανατρέχουν πάντα οι μαθητές στα σωματικά οφέλη που αποκομίζουμε από την άθληση αλλά και τις υψηλές αξίες που καλλιεργεί όποιος έχει αναγάγει τον αθλητισμό σε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Η γεμάτη με μηνύματα, επιχειρήματα και γνώσεις ημέρα ολοκληρώθηκε με παιχνίδι, καθώς οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και απαντώντας σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν πόντους. Στο τέλος του παιχνιδιού, η ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη  ανακηρύχθηκε νικήτρια!


Return to top of page