Skip links

Οι μαθητές της Στ’ γνωρίζουν τον Συγγραφέα, Γιώργο Μπουμπούση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Συγγραφέα Γιώργο Μπουμπούση, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Σχολείο μας, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Όλοι οι μαθητές στο σύνολό τους είχαν λάβει ως χριστουγεννιάτικο δώρο το βιβλίο του Συγγραφέα «Πιο πολύ κι από…βιντεοπαιχνίδι» και στο πλαίσιο του μαθήματος ασχολήθηκαν με τη βοήθεια του φύλλου εργασίας με τη νοηματική επεξεργασία συγκεκριμένων αποσπασμάτων και την ανάλυση ορισμένων σκέψεων και συναισθημάτων του πρωταγωνιστή της ιστορίας, σε συνδυασμό με λεξιλογικές και συντακτικές ασκήσεις.

Αρκετοί από τους μαθητές δημιούργησαν αφίσες, εμπνευσμένοι από τα μότο του βιβλίου : «Ποιος είπε ότι τα παιδιά δεν μπορούν;» και «Η αληθινή ζωή σε χρειάζεται», ζωγραφιές, κόμικς με αφορμή σκηνές του βιβλίου, σταυρόλεξα με λεξιλόγιο και πληροφορίες της ιστορίας, power point, καθώς και κατασκευές, σχετικές με το σπίτι του κυρ-Θανάση και τα άγρια ζώα του δάσους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον Συγγραφέα είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και απορίες που γεννήθηκαν κατά την ανάγνωση και επεξεργασία του βιβλίου, να λάβουν απαντήσεις, να μοιραστούν προσωπικά βιώματα και να συζητήσουν μαζί του για τον ρόλο των βιντεοπαιχνιδιών και του Διαδικτύου στη ζωή μας.

Στο τέλος, οι μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο Έντεχνου Λόγου στα ελληνικά παρουσίασαν στον κύριο Γ. Μπουμπούση, αλλά και στο υπόλοιπο κοινό, έναν αγώνα αντιλογίας (debate) σχετικά με το αν πρέπει τα παιδιά να αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε βιντεοπαιχνίδια.


Return to top of page