Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού φτιάχνουν τους «δικούς» τους χαρταετούς!

Με αφορμή την αποκριάτικη γιορτή του Σχολείου μας οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού αξιοποίησαν τις γνώσεις τους στη Γεωμετρία προκειμένου να σχεδιάσουν τους «δικούς» τους χαρταετούς!

Η απλή κατασκευή γεωμετρικών σχημάτων απέκτησε μορφή και υπόσταση, αφού οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μετέτρεψαν τα ισόπλευρα τρίγωνά τους σε χαρταετούς!

Η δημιουργικότητα και η εργατικότητα των μαθητών ήταν άμεση και ακολούθησε η διακόσμηση των αιθουσών σε αποκριάτικο ύφος!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η μελέτη που πραγματοποίησαν οι μαθητές αναφορικά με την ιστορική εξέλιξη του χαρταετού και την ονομασία τους σε διάφορες χώρες, δεδομένου ότι δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό έθιμο και σύμβολο.

Η δημιουργική αυτή προσέγγιση ολοκληρώθηκε με τον στίχο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, «Να γίνομαι άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο», ο οποίος του ενέπνευσε σε τέτοιο βαθμό που έγραψαν στους δικούς τους χαρταετούς τα όνειρά τους, τις ευχές τους και τα ταξίδια που θα ήθελα να κάνουν σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη βοήθεια του ανέμου!

«Πες μου και θα το ξεχάσω.

Δείξε μου και το θυμάμαι.

Κάνε με να το ζήσω και θα το καταλάβω !»

Κομφούκιος


Return to top of page