Skip links

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη του Προγράμματος ‘’Be Active’’ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Με το σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – 10η Πανελλήνια Ημέρα που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Προγράμματος ‘’Be Active’’ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας τα παιδιά βίωσαν μια ημέρα άθλησης, παιχνιδιού και χαράς την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και πλούσιες βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Την αθλητική σχολική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος του Προγράμματος ‘’Be Active’’ κύριος Γεώργιος Μαυρωτάς. Ο κος Γ. Μαυρωτάς περιηγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις αθλοπαιδιές που είχαν οργανωθεί, άδραξε την ευκαιρία και συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες και έδωσε το δικό του μήνυμα στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου για την αξία του αθλητισμού και της άθλησης, τόσο σε επίπεδο υγείας και ευεξίας όσο και ως ευχάριστη δραστηριότητα και πολύτιμη εμπειρία κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας. Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος απένειμε Τιμητική Πλακέτα στον Γενικό Γραμματέα για την προσφορά του Προγράμματος ‘’Be Active’’ και την προώθηση του σχολικού αθλητισμού.

Με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη χαρά να υποδεχτούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σχολείου τον Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Γιώργο Τζελίλη, τους Ολυμπιονίκες της Χειροσφαίρισης Αλέξανδρο Αλβανό και Γιώργο Χαλκίδη, τους Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Νίκο Σκιαθίτη και Γιάννη Τσίλη, την Ολυμπιονίκη του Softball Ιωάννα Μπούζιου, τον Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ιστιοπλοΐας Άγγελο Λεμάνη, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Laser Run Πηνελόπη Νίκα, τον Πρωταθλητή  της Κωπηλασίας Στέργιο Παπαχρήστο, τους Πρωταθλητές της Αντισφαίρισης Χριστίνα Ζαχαριάδου, Ντενίζ Παναγοπούλου και Αλέξανδρο Γιακούποβιτς, την Πρωταθλήτρια της Υδατοσφαίρισης Άννα Χαραλαμπίδου, την Πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Χριστίνα Καλτσά, την Πρωταθλήτρια της Πετοσφαίρισης Σοφία Σημαντήρη και τους Προπονητές του Rugby Σταύρο Μεσσήνη και Jean Christophe Van De Goor.

Επιπλέον οι συνεργάτες της Εθνικής Ολυμπιακή Ακαδημίας Σπύρος Αυγουστής και η εκπρόσωπος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» Salome Allain παρουσίασαν τα «Νέα Αθλήματα» που θα δούμε στο Παρίσι, αλλά και τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα από ένα παιχνίδι με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στις ερωτήσεις του οποίου απάντησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Στο τέλος της εκδήλωσης δάσκαλοι, καθηγητές Φυσικής Αγωγής και μαθητές από την Ε΄ και τη ΣΤ΄ Δημοτικού  συγκεντρώθηκαν στο Θέατρο, τίμησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που επισκέφτηκαν το Σχολείο μας και τους απένειμαν Τιμητικές Πλακέτες.

Οι κορυφαίοι Αθλητές και Αθλήτριες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, που ήρθαν σε επαφή με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συζήτησαν μαζί τους για τη σπουδαιότητα της προσπάθειας, του στόχου, της διάκρισης, του συναγωνισμού και της επιτυχίας.

Από την πλευρά τους οι αθλητές και οι αθλήτριες ευχαρίστησαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την πρόσκληση στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τόνισαν την αξία του αθλητισμού, της επιμονής, του στόχου, της ομαδικότητας, της προσπάθειας και του «Ευ Αγωνίζεσθαι».


Return to top of page