Skip links

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.

Οι μαθητές του Σχολείου μας γνώρισαν από κοντά εκθέματα που σχετίζονται με το μάθημα της Ιστορίας, έλυσαν τις απορίες τους θέτοντας ερωτήσεις στους ξεναγούς και θαύμασαν τη γεωμετρική, αρχαϊκή και κλασική τέχνη της αρχαίας Ελλάδας.

Παράλληλα, οι μαθητές μας στο τέλος της ενδιαφέρουσας ξενάγησής τους απήλαυσαν την περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» που φιλοξενείται στον χώρο του Μουσείου.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το τελευταίο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας που σχεδιάστηκε για να τιμήσει την επέτειο των 150 χρόνων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από τη θεμελίωση του εμβληματικού κτιρίου που το στέγασε.

Ανάμεσα στα πανάρχαια μυστικά της Αφροδίτης που παρουσιάζονται στην έκθεση, ξεχωριστή θέση κατέχει ο κόσμος του αρώματος. Σε συνεργασία με ελληνική εταιρεία καλλυντικών, δημιουργήθηκαν αρώματα εμπνευσμένα από πληροφορίες που μεταφέρουν οι αρχαίες πηγές, και οι μαθητές μας μύρισαν τα αρώματα εκείνης της εποχής.


Return to top of page