Skip links

Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού δίνουν εξετάσεις για Δίπλωμα!

Με αφορμή την ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας «Ασφαλώς κυκλοφορώ» οι μαθητές μας ήδη από τη Γ΄ Δημοτικού είχαν εκπαιδευτεί στα σήματα και στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Τη φετινή χρονιά στη Δ’ Δημοτικού οι μαθητές με την παρότρυνση των δασκάλων τους προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω.

Η δημιουργία ενός εντύπου 25 σελίδων που περιλαμβάνει τα βασικά σήματα και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς με τη μορφή ερωτήσεων και πολλαπλών απαντήσεων (multiple choice) αποτέλεσε ένα δημιουργικό επιστέγασμα αυτής της τόσο σημαντικής δράσης.

Η επεξεργασία για τη δημιουργία το φυλλαδίου πραγματοποιήθηκε εις βάθος, και σε διάστημα τριών εβδομάδων μέσω ουσιαστικής μελέτης και συζήτησης και έχοντας την υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής σχεδιάστηκε ένα quiz αντίστοιχο με τα τεστ αξιολόγησης των υποψήφιων οδηγών.

Οι μαθητές μας ,αφού έμαθαν να παρατηρούν με προσοχή στον δρόμο τα σήματα και τις πινακίδες και να υποδεικνύουν στους οδηγούς γονείς τους τι πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση, ‘’έδωσαν τις εξετάσεις τους’’ στο μάθημα των Υπολογιστών, πέρασαν  τη δοκιμασία και… έτοιμοι για δίπλωμα!!!

Στους μαθητές απονεμήθηκε ένα δίπλωμα, όμοιο με αυτό των οδηγών, ενθουσιάστηκαν και συνειδητοποίησαν ότι για να γίνεις καλός οδηγός πρέπει πρώτα να γίνεις σωστός πεζός!!!!


Return to top of page