Skip links

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου προσεγγίζουν τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου προσέγγισαν την υποδειγματική νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα». Με γνώμονα τη βέλτιστη πρόσληψη του κειμένου κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης του κειμένου ερμηνευτικά οι μαθητές μας καλούνται να αναλάβουν ρόλους σε ένα εικονικό δικαστήριο που δικάζει και αποφαίνεται περί της ενοχής ή αθωότητας της ηρωίδας. Οι μαθητές ως συνήγοροι ερευνούν και εκπονούν την γραμμή υπερασπίσεως ή κατηγορίας, ως μάρτυρες βιώνουν την ζωή ανθρώπων της εποχής και καταθέτουν και ως δικαστές αποφασίζουν βάσει Νόμου και Συνειδήσεως καταθέτοντας και το σκεπτικό της ετυμηγορίας τους.

Τη φετινή χρονιά οι μαθητές μαζί με τις καθηγήτριες του μαθήματος άδραξαν την ευτυχή συγκυρία και παρακολούθησαν την εξαιρετική ομώνυμη ταινία σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα,  η οποία ήδη διαγράφει την πορεία της στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Κάθε φορά που η αναλυτική σκέψη των μαθητών και η διδασκαλία στην τάξη συναντά και συνομιλεί με την Τέχνη και τη βιωματική μάθηση υπηρετούνται στο μέγιστο στόχοι όπως η ολιστική αντιμετώπιση της γνώσης, η εμπέδωση αρχών και αξιών, η ομαδοσυνεργατική πρακτική και η δημιουργία κοινών εμπειριών και αναμνήσεων.

Συγχαίρουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Β΄ Λυκείου, καθώς και τις καθηγήτριες του μαθήματος κυρία Φένια Θεοχάρη, κυρία Άννα Κουρδή, κυρία Αθηνά Πετροπούλου και κυρία Ισιδώρα Φίλη.


Return to top of page