Skip links

Οι μαθητές της β’ και της γ’ Γυμνασίου στην Έκθεση ‘’Life in Space’’

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη β’ και τη γ’ Γυμνασίου του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μαζί με τους καθηγητές τους, την εντυπωσιακή έκθεση ‘’Life in Space’’. Η έκθεση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, το ‘’THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER’’ και το Space Camp του, το ‘’MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER’’ της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Σταθμό (ASI).

Τα παιδιά βίωσαν μια μοναδική εμπειρία γνωρίζοντας από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο και ενημερώθηκαν για την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό. Περιηγήθηκαν σε μοναδικές κατασκευές, σε ιστορικά αντικείμενα – εκθέματα και έζησαν μια συνθήκη εικονικής πραγματικότητας.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν σε περισσότερα από 50 εκθέματα και ταξίδεψαν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές, πιστά αντίγραφα σκαφών αποτελέσαν τους οδηγούς των παιδιών στις διαδρομές των επιστημόνων και των αστροναυτών!


Return to top of page