Skip links

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού «ταξιδεύουν» στον μαγικό κόσμο της Διαφήμισης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού του Σχολείου μας  ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της διαφήμισης. Μέσα από τη συζήτηση τα παιδιά γνώρισαν τα χαρακτηριστικά της διαφήμισης, τι προσφέρει, ποιους κινδύνους εγκυμονεί και πώς μπορεί κανείς να αξιοποιήσει με σωστό τρόπο τις πληροφορίες που λαμβάνει καθημερινά.

Με τη σειρά τους, τα παιδιά έγιναν «μικροί διαφημιστές», φτιάχνοντας τη δική τους διαφήμιση. Αρχικά, σχεδίασαν πάνω σε χαρτόνι το προϊόν της επιλογής τους και το ζωγράφισαν με ζωντανά χρώματα, για να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό. Η εικόνα του προϊόντος συνοδευόταν από τα χαρακτηριστικά του και τις ιδιαιτερότητες του. Πολλά παιδιά σκαρφίστηκαν στιχάκια κι έγραψαν ποιηματάκια για να κάνουν πιο ζωντανή τη διαφήμισή τους.

Στη συνέχεια, οι μικροί διαφημιστές παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο καταναλωτικό κοινό, που αποτελούνταν από τους συμμαθητές τους! Την ώρα της παρουσίασης, τα παιδιά προσπαθούσαν να ξεσηκώσουν το κοινό τους, ώστε να επιλέξει το δικό τους προϊόν.

Αποτελεί γεγονός ότι οι διαφημίσεις κατακλύζουν τον κόσμο των παιδιών, συνεπώς η εμπειρία αυτή άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές, καθώς υιοθέτησαν ρόλους, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την καθημερινότητά τους.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους σκέψη, ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν πότε αυτό που προβάλλεται στη διαφήμιση είναι αληθές και πότε υπερβολικό. Οι μικροί μαθητές μας διασκέδασαν και έμαθαν μέσα από παιγνιώδη τρόπο ότι πρέπει να ελέγχουν τις πληροφορίες που δέχονται από τις διαφημίσεις.


Return to top of page