Skip links

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου στην Έκθεση του Γιάννη Μόραλη, στο Μουσείο Μπενάκη

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου του Σχολείου μας, που παρακολουθούν το μάθημα επιλογής Καλλιτεχνική Παιδεία, επισκέφθηκαν την αναδρομική έκθεση του σπουδαίου Έλληνα Ζωγράφου, Γιάννη Μόραλη, που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς.

Στην οργάνωση της έκθεσης συμπράττουν για πρώτη φορά το Μουσείο Μπενάκη, η    Εθνική Πινακοθήκη, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Οι μαθητές μας έχοντας εξοικειωθεί ήδη με τη ζωή και το έργο του Γιάννη Μόραλη μέσω της διδασκαλίας του μαθήματος και του εκπαιδευτικού προγράμματος για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και απήλαυσαν έργα από όλες τις περιόδους του καλλιτέχνη.

Ο Γιάννης Μόραλης υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ου αιώνα : Πρωτοπόρος ζωγράφος, ταλαντούχος χαράκτης, προικισμένος σκηνογράφος και εξέχων ακαδημαϊκός δάσκαλος.

Μέσα από έργα ζωγραφικής, σχέδια και χαρακτικά γλυπτά, αρχιτεκτονικές εφαρμογές, εξώφυλλα δίσκων και εικονογραφήσεις βιβλίων, η έκθεση επιχειρεί να χαρτογραφήσει την πορεία του Γιάννη Μόραλη ανά δημιουργική δεκαετία, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του.

Την επιμέλεια της επίσκεψης είχε ο καθηγητής Εικαστικών του Σχολείου μας, κύριος Ισαάκ Μαυρίδης.


Return to top of page