Skip links

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου ενημερώθηκαν για το 2ο Φεστιβάλ Γρίφων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α΄ Λυκείου του Σχολείου μας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με το ακριτικό Καστελλόριζο, με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου/Παιγνίδια Επιστήμης.

Οι μαθητές μας συνομίλησαν με τους Μαθηματικούς και γριφοποιούς κύριο Πανταζή Χούλη και κύριο Μιχάλη Τουλούζα.

Το Φεστιβάλ που ξεκίνησε στις 22/09 και θα ολοκληρωθεί στις 25/09 επανήλθε  το ίδιο δυναμικά για να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δουν και να ακούσουν, αλλά και να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν,  να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία!

Το περσινό φεστιβάλ έκλεισε με τη διαβεβαίωση, πως αυτό μπορεί και θα πρέπει να  γίνει ένας θεσμός, που θα φέρει το ακριτικό νησί από την εσχατιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κέντρο του διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος, και πως το Καστελλόριζο μπορεί πλέον να είναι υπερήφανο γιατί στο εξής θα εξάγει πολιτισμό.

Θέλοντας αυτή η ευχή να γίνει πραγματικότητα, και με την πεποίθηση ότι η επικοινωνία της επιστήμης – πέρα από τα στερεότυπα –  είναι πάντα μέσα στους στόχους μιας ευνομούμενης κοινωνίας, επαναλαμβάνεται το ΦΓ Καστελλορίζου στο νησί το Σεπτέμβριο (22-25/9), αλλά πηγαίνει και ένα ακόμη βήμα μπροστά:  το φεστιβάλ θα «ταξιδέψει» και εκτός νησιού με πρώτη στάση στην Πάτρα (Χώρος Παλαιά Σφαγεία 21-23/10) και με επόμενη στην Αθήνα (Καπνεργοστάσιο 16-18/12 σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής). Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις θα επικεντρώνονται στο θέμα των Γρίφων.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση που τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και υλοποιεί με επιτυχία τον Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου υποστηρίζει ως Χορηγός ένα μοναδικό γεγονός που εισάγει μια καινούργια κατηγορία , όπου επιτυγχάνεται η ανάδειξη νέων στοιχείων πολιτισμού, η εξαγωγή παραδόσεων, με ένα επί πλέον όραμα, να μετατραπεί το Καστελλόριζο σε ένα παγκόσμιο κέντρο δημιουργίας ποιοτικών και καινοτόμων γρίφων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό των ομιλητών και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://kastellorizofestival.com/2022/kel/


Return to top of page