Skip links

Οι μαθητές της α’ και β’ Γυμνασίου λύνουν το «μυστήριο της χαμένης αρκούδας» μαζί με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της α’ και β΄ Γυμνασίου την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «Το μυστήριο της χαμένης αρκούδας» που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές του Σχολείου μας έλαβαν μέρος σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και μέσα από φωτογραφίες 360ο, ήχους άγριων ζώων και φυσικού περιβάλλοντος μεταφέρθηκαν με τη φαντασία τους μαζί με τους καθηγητές τους στο δάσος του Νυμφαίου, όπου τους ανατέθηκε να λύσουν το μυστήριο και να βρουν το αρκουδάκι που είχε εξαφανιστεί.

Μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν για τη σπουδαιότητα της προστασίας των άγριων ζώων και των βιοτόπων τους και συνειδητοποίησαν την άρρηκτη και αλληλεξαρτώμενη σχέση τους.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι μαθητές πήραν πληροφορίες από τους εκπαιδευτές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα δάση, τους οικοτόπους και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας, όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα και το αγριόγιδο.


Return to top of page