Skip links

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού στη Χώρα των Ουσιαστικών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 πήγαν εκδρομή νοερά σε μια χώρα που, αρχικά, δεν γνώριζαν ούτε το όνομά της! Παρόλα αυτά, το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα περνούσαν υπέροχα!

Άλλωστε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι όλα μπορούν να γίνουν εφικτά!

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση με ψυχοσυναισθηματικό και διδακτικό προσανατολισμό. Αφέθηκαν στη χαρά του θεατρικού παιχνιδιού, επικοινώνησαν ομαδοσυνεργατικά και προσέγγισαν την έννοια των ουσιαστικών μέσα από τη δραματοποίηση και την εναλλαγή ρόλων, από τους οποίους δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δάσκαλοι! Άλλοτε ως ξεναγοί, άλλοτε ως οδηγοί και άλλοτε ως δήμαρχοι, καθοδηγούσαν βήμα βήμα τους μαθητές τους στο ταξίδι της ανακάλυψης της έννοιας των ουσιαστικών.

Μέσω της συγκεκριμένης βιωματικής προσέγγισης της έννοιας των ουσιαστικών ,όπου στο μάθημα της Γλώσσας χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο το Θεατρικό Παιχνίδι, οι μαθητές στο σύνολό τους πέρασαν πολύ όμορφα και απέκτησαν νέες γνώσεις, οι οποίες θα αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό «διαβατήριο» στο ταξίδι της μάθησης!


Return to top of page