Skip links

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού γιορτάζουν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και με το σύνθημα «Ας Κινηθούμε» οι μικροί μαθητές της Α’ Δημοτικού του Σχολείου μας συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο να καλλιεργήσει στα παιδιά την ιδέα του αθλητισμού αναδεικνύοντας τα οφέλη της άθλησης στη ζωή του ανθρώπου.

Τη γνωριμία των μαθητών και των μαθητριών με τους δώδεκα σημαντικούς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί  σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς  Αγώνες και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ακολούθησε η προβολή video με θέμα «Τα οφέλη της άθλησης στη ζωή του ανθρώπου» το οποίο αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για συζήτηση και για δράση.

Μετά τα  παιχνίδια εμπιστοσύνης και τις χορευτικές δραστηριότητες οι μαθητές άκουσαν το τραγούδι «Δώδεκα μήνες Αθλητές» από τη συλλογή τραγουδιών της Λιλιπούπολης, σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και σε μουσική του Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Δημοτικού συνεργάστηκαν ανά δυάδες ζωγραφίζοντας τον κάθε μήνα σύμφωνα με το περιεχόμενο των στίχων του τραγουδιού και δημιούργησαν το δικό τους ημερολόγιο με τους μήνες του έτους με θέμα «Δώδεκα μήνες αθλητές».


Return to top of page