Skip links

Οι μαθητές της Α’ , Β’ και Γ’ Δημοτικού σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μαζί με τους δασκάλους τους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί το μοναδικό ζωολογικό πάρκο σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε ετήσια βάση το επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους οι μαθητές του Σχολείου μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πάρκου όπου ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Επιπλέον, πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερο ταξίδι στις πέντε ηπείρους και συνάντησαν πάνω από 2000 ζώα από 290 είδη που φιλοξενούνται σε μια έκταση άνω των 200 στρεμμάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κατά την ξενάγησή τους είδαν από κοντά λιοντάρια, ασιατικούς ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, μαϊμούδες, αρκούδες, πιγκουίνους, παπαγάλους, φώκιες και πλήθος άλλων ζώων και ταυτόχρονα πληροφορήθηκαν για τη ζωή και τις συνήθειες τους.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και ως μέλος τους ακολουθεί όλες τις πολιτικές και τα πρωτόκολλα που απαιτούνται για την ευημερία των ζώων.


Return to top of page