Skip links

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου προσεγγίζουν βιωματικά το μάθημα της Λογοτεχνίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας (στις ομάδες τους με τις φιλολόγους κ. Θεοχάρη, κ. Κουρδή, κ. Παπαδάτου και κ. Τσενέ) ξεκινούν το ταξίδι τους στην Α΄ Λυκείου από την παραλογή του 9ου μ.Χ. αι. “Του Νεκρού Αδελφού”. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και της ανάλυσης του έργου καλούνται και προκαλούνται να αποδώσουν με άλλο έντεχνο τρόπο της επιλογής τους το νόημα του τραγουδιού ή σκηνές της υπόθεσης που τούς συγκίνησαν περισσότερο ως τελική εργασία, με σκοπό να προσεγγίσουν και βιωματικά (learning by doing) ό,τι έμαθαν, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ταλέντα τους μπορούν να συνδυάζονται και να συλλειτουργούν με τη μαθησιακή τους πορεία με εξαιρετικά οφέλη.

   Οι μαθητές και φέτος ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση – πρόσκληση. Ανάμεσα στα πολλά εικαστικά που δημιούργησαν είχαμε και μια διαφορετική εξαιρετική προσέγγιση! 

    Η μαθήτρια Χαρά Κονταξάκη επέλεξε να παρουσιάσει σε θεατρικό μονόλογο την ιστορία της Αρετής, ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της γιαγιάς της! Έγραψε όλο το θεατρικό μονόλογο, έκανε πρόβα και έπαιξε το ρόλο της στο θεατρικό κοινό των συμμαθητών της. Σύμφωνα με τη συζήτηση που ακολούθησε στην τάξη η εργασία αυτή της έδωσε και την ευκαιρία να μοιραστεί την πεποίθησή της ότι το να κρατάμε ζωντανή την επαφή με το παρελθόν και τους γεννήτορές μας είναι σημαντικό για να νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για όλα όσα μάς κληροδότησαν..!


Return to top of page