Skip links

Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου υποστηρίζουν τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκαν οι θεατρικές παραστάσεις «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» από τη Θεατρική Ομάδα «Τόπι» που διασκευάζει ιστορίες του μεγάλου δασκάλου και λογοτέχνη Τζιάνι Ροντάρι και «Τα Μαύρα Λουστρίνια» της Μάρως Δούκα στους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού και του Γυμνασίου του Σχολείου μας, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, μέσω της συμμετοχής τους, είχαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν το έργο του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline που ιδρύθηκε το 1993 από την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και έχει διεθνή παρουσία στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο τα οποία συνεργάζονται με το ίδρυμά της «Ίδρυμα Πριγκίπισσας Αικατερίνης» στο Βελιγράδι.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τις θεατρικές παραστάσεις που παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας θα διατεθούν για την πραγματοποίηση δωρεών σε Κρατικά Νοσοκομειακά Ιδρύματα και σε Νοσοκομεία Παίδων της Ελλάδας, και την παροχή ιατρικού εξοπλισμού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας που με ιδιαίτερη ζεστασιά βρέθηκε δίπλα στο μαθητικό κοινό μιλώντας για τη σημασία και τη σπουδαιότητα της φιλανθρωπίας και της προσφοράς, και λέγοντας χαρακτηριστικά : «Την κορώνα την έχω, αλλά την έχω στην καρδιά μου. Διότι χωρίς αγάπη, δεν γίνεται τίποτα».

Την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας προλόγισε η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλανθρωπικό της έργο και στην κοινωνική ευαισθησία που τη χαρακτηρίζει, αποτελώντας ένα σύμβολο ανθρωπιάς για πλήθος συμπολιτών μας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος απένειμε Τιμητική Πλακέτα στην ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας για το φιλανθρωπικό της έργο, συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευαισθησία τους και τη σύσσωμη συμμετοχή τους και σημείωσε ότι η μαθητική κοινότητα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχει ενεργή και αδιάκοπη παρουσία σε δράσεις με ανθρωπιστικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Στο τέλος και των δυο θεατρικών παραστάσεων, που παρακολούθησαν οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, το χειροκρότημα για την επιβράβευση της κοινωνικής προσφοράς και της επιθυμίας για την υποστήριξη συνανθρώπων μας, «πλημμύρισε» την αίθουσα του Θεάτρου.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευαισθησία τους και τη συμμετοχή τους.


Return to top of page