Skip links

Οι μαθητές Γαλλικών της Α’ Λυκείου ταξιδεύουν από το σπίτι, ασφαλείς!

Οι μαθητές του Τμήματος Γαλλικών της Α’ Λυκείου, με αφορμή το project του βιβλίου τους Entre nous 3 “Voyager de chez soi” (Ταξιδεύω από το σπίτι μου) προετοίμασαν τη διαφήμιση μιας εφαρμογής ώστε να “ταξιδεύει” κανείς χωρίς να μετακινείται. Στη συνέχεια, ανακάλυψαν τρόπους για να “ταξιδεύουν” οι ίδιοι από το σπίτι τους, ασφαλείς παίρνοντας ιδέες από γαλλικούς τουριστικούς συνδέσμους https://www.expedia.fr/explore/voyage-virtuel-15-facons-de-sevader-sans-sortir-de-chez-soi.

Κάποιοι μαθητές επέλεξαν την εικονική ξενάγηση σε μουσεία όπως το Musée du Louvre, το Musée d’Orsay ή το Musée de l’Orangerie στο Παρίσι, άλλοι ταξίδεψαν μέσω Google Earth  στην εξωτική Ταϊτή για να δουν από που εμπνεύστηκε τους πίνακες του ο Paul Gauguin (για τον οποίο είχαν μελετήσει σε προηγούμενο μάθημα).

Κάποιοι λάτρεις της εικονικής πραγματικότητας με κράνος VR και εφαρμογές από το National Geographic είχαν την επιλογή να κολυμπήσουν σε εξωτικούς προορισμούς μαζί με καρχαρίες ή να κάνουν αναρρίχηση σε κορυφές. Επίσης φωτογραφίες από ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσα από λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα ταξίδεψαν στον κόσμο. Μπορούσαν επίσης να επιλέξουν να ακούσουν podcasts ταξιδιών, να μαγειρέψουν συνταγές από διάφορες χώρες, να ακούσουν μουσική από άλλους λαούς, να διαβάσουν ταξιδιωτικά ημερολόγια. Κάποιοι μαθητές μας μίλησαν για montage που κάνουν από vidéos δικών τους διακοπών.

Τέλος, μετά από τόσους ήχους, γεύσεις, εικόνες και συναισθήματα οργάνωσε ο καθένας το επόμενο ταξίδι του … με φυσική παρουσία.

Return to top of page