Skip links

Οι εκλογές της Α΄ Δημοτικού

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, όλα τα τμήματα της Α΄ Δημοτικού διεξήγαγαν με επιτυχία τις Εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί ο καταλληλότερος εκλογικός συνδυασμός για την ανάληψη δράσης σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό ζήτημα, όπως αυτό της εξαφάνισης των ειδών της χελώνας caretta caretta, της φώκιας monachus monachus και της καφέ αρκούδας.

Κάποιοι μαθητές αναλαμβάνοντας τον ρόλο των υποψηφίων των τριών αντίστοιχων με τα παραπάνω ζώα εκλογικών συνδυασμών, ανέπτυξαν επιχειρηματικό λόγο στο εκλογικό σώμα που το αποτελούσαν οι συμμαθητές τους, ώστε να προσελκύσουν την ψήφο τους, καταθέτοντάς τους τις προτάσεις τους.

Αμέσως μετά την προεκλογική περίοδο, ανέλαβε δράση η τριμελής εφορευτική επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Η ατμόσφαιρα την ημέρα των εκλογών έμοιαζε με πανηγύρι! Χαρά, ενθουσιασμός, προθυμία, προσμονή, υπομονή, σεβασμός, γνήσια περιέργεια που διακατείχε τους μικρούς μαθητές!

Μέσω αυτής της βιωματικής και διαθεματικής δράσης προσομοίωσης των Εκλογών ικανοποιήθηκαν οι στόχοι των μαθημάτων της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος, των Εικαστικών, του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, του National Geographic, γιατί τα παιδιά ανέπτυξαν το λεξιλόγιό τους, εξασκήθηκαν στον επιχειρηματικό λόγο ανακαλώντας τις γνώσεις τους από το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και του National Geographic, εικονογράφησαν το λογότυπο των ψηφοδελτίων με τις τεχνικές που έμαθαν από το μάθημα των Εικαστικών, βίωσαν το πνεύμα ελευθερίας και δημοκρατίας και κυρίως αποκαλύφθηκαν οι πλούσιες δεξιότητες και δυνατότητές τους.


Return to top of page