Skip links

Ξεχώρισαν οι μαθητές μας στο The Hague International Model United Nations 2019

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία για το Σχολείο μας ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των μαθητών μας στην 51η διοργάνωση The Hague International Model United Nations 2019 που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου στη Χάγη. Η φετινή διοργάνωση είχε ως κεντρικό θέμα την “Εργασία σε έναν Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο” με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 μαθητών από 185 σχολεία από όλο τον κόσμο.

Στην ομάδα του Σχολείου μας, όπου συμμετείχαν μαθητές των γ’ γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου, είχε ανατεθεί η εκπροσώπηση της χώρας του Djibouti με αρχηγό της διπλωματικής αποστολής την μαθήτρια της Α’ Λυκείου Αγγελική Βυτόγιαννη.  Καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα επιχειρήματα τους για πλήθος ζητημάτων κοινωνικής, ανθρωπιστικής, οικονομικής, και πολιτικής φύσεως, με ομιλίες και σημαντικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιώντας τη ρητορική τέχνη και τη διπλωματία.

Σημαντική ήταν η διάκριση που εξασφάλισαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου Χαρίλαος – Ιωάννης Ιωάννου και Μαρία – Ευρυδίκη Κανελλοπούλου, ως οι βασικοί εισηγητές (main submitters) στα ψηφίσματα που αφορούσαν τα ζητήματα της Γαλλικής Πολυνησίας και της Παροχής Νομικής Προσωπικότητας για Όλους μέσω της Καταχώρησης Γεννήσεων, αντίστοιχα.

Μεγάλη ήταν και η επιτυχία για τη μαθήτρια μας από τη Β’ Λυκείου, Ευπραξία (Φαίη) Αναγνωστοπούλου που διακρίθηκε ως η τρίτη (3η) καλύτερη από τους 17 συνολικά Δικαστές (Judges) στην φετινή προσομοίωση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ο.Η.Ε. (International Court of Justice) και όπου συζητήθηκαν δύο ιδιαίτερα σημαντικές δικαστικές  υποθέσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος: Guyana vs Venezuela και Qatar vs United Arab Republic. Αξίζει να σημειωθεί ότι  το σχολείο μας ήταν το μοναδικό μη αγγλόφωνο σχολείο που έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη προσομοίωση. Επιπλέον η μαθήτριά μας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Διεθνές Δικαστήριο Ο.Η.Ε καθώς και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, όπου και παρακολούθησε μέρος της ακροαματικής διαδικασίας.

Επίσης οι μαθητές μας Ιωάννης Αγγέλικας, Μαρία – Ευρυδίκη Κανελλοπούλου και Ελένη Χριστοφιλέα, επισκέφθηκαν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και παρακολούθησαν μέρος δίκης που διεξάγεται εκεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στις επιτροπές Ο.Ή.Ε. του ΤHIMUN 2019 συμμετείχαν, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι: 

Γεώργιος Ευσταθόπουλος Μπουτζούνης (Α’ Λυκείου): Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφαλείας,

Αγγελική Βυτόγιαννη (Α’ Λυκείου): Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή, 

Μαρία – Χριστίνα Δουρίδα (Α’ Λυκείου): Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτιστική Επιτροπή

Χάρης – Ιωάννης Ιωάννου (Α’ Λυκείου): Ειδική Πολιτική Επιτροπή για την Απο-αποικειοποίηση

Ιωάννης Αγγέλικας (Β’Λυκείου):Επιτροπή Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών

Μαρία – Ευρυδίκη Κανελλοπούλου (Α’ Λυκείου): Νομική Επιτροπή

Παναγιώτης Διαμαντής (γ’ Γυμνασίου):Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Υποεπιτροπή 1,

Μαριάννα Νίνου (Α’ Λυκείου): Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Υποεπιτροπή 2

Eλένη Χριστοφιλέα (Β’ Λυκείου): Ειδική Σύνοδος για την Εργασία σε ένα Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο,

Αλεξάνδρα Ζουρδούμη (Α’ Λυκείου): Περιβαλλοντική Επιτροπή

Ευπραξία Αναγνωστοπούλου (Β’ Λυκείου): Διεθνές Δικαστήριο Ο.Η.Ε.

Τους μαθητές προετοίμασε η κυρία Καλλιόπη-Ηλιάνα Θερμού Δικηγόρος, MSc Πολιτική Επιστήμη, η οποία και τους συνόδευσε μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Ελένη Καραγιάννη.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους.


Return to top of page