Skip links

Ξεχώρισαν οι μαθητές μας στο The Hague International Model United Nations

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία για το Σχολείο μας ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των μαθητών μας στο ετήσιο Συνέδριο Προσομοίωσης του Συστήματος Ηνωμένων Εθνών 56th The Hague International Model United Nations (THIMUN) που πραγματοποιήθηκε στην Χάγη της Ολλανδίας από τις 23 Ιανουαρίου 2024 έως τις 26 Ιανουαρίου 2024. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 3.200 μαθητές, από 200 σχολεία, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κεντρική θεματική του φετινού συνεδρίου ήταν το τρίπτυχο «Ειρήνη – Νόμος – Δικαιοσύνη» (Peace – Law – Justice). 

Στην Ομάδα του Σχολείου μας, όπου συμμετείχαν μαθητές από τη γ’ Γυμνασίου και  την Α’ Λυκείου, είχε ανατεθεί η εκπροσώπηση της Παραγουάης. Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής διετέλεσε η μαθήτρια Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου (Α’ Λυκείου). Καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα επιχειρήματα τους για πλήθος ζητημάτων κοινωνικής, ανθρωπιστικής, οικονομικής, και πολιτικής φύσεως, με ομιλίες και σημαντικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιώντας τη ρητορική τέχνη και τη διπλωματία. Εναρκτήριες ομιλίες στις επιτροπές τους πραγματοποίησαν οι μαθητές Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου, Θεοδώρα Γεωργαντζή και Αργύρης Παπαϊωάννου. 

Η μαθήτρια Μαρία Αρτοπούλου (Α’ Λυκείου) έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Σχολείο μας στα θεσμικά όργανα του Συνεδρίου ως Αντιπρόεδρος της Β’ Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η μαθήτρια χάρη στις ηγετικές της ικανότητες προέδρευσε σε επιτροπή των 150 ατόμων, κάτι που αποτέλεσε μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και μια μεγάλη τιμή και διάκριση τόσο για την ίδια όσο και για το Σχολείο μας που είναι από τα λίγα μη-αγγλόφωνα σχολεία που συμμετέχουν στον εν λόγω Διαγωνισμό. 

Σημαντική επίσης, ήταν η επιτυχία που εξασφάλισαν οι μαθήτριες Κρίστη Ευσταθίου και Αλεξάνδρα Κικίλια ως εκπρόσωποι της Παραγουάης στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC). Οι μαθήτριες κατάφεραν να αναδειχθούν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων (lobbying) και διετέλεσαν Βασικές Εισηγήτριες ψηφίσματος για το ζήτημα του Οικοτουρισμού (Ecotourism) που υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Συμβουλίου. 

Στις επιτροπές Ο.Η.Ε. του ΤHIMUN 2024 συμμετείχαν, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι:

Σταυρουλάκη Όλγα (Α’ Λυκείου): Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας 

Αλεξάνδρα Ταραντίλη (Α’ Λυκείου): Οικονομική Επιτροπή

Ελληάννα Χατζηγεωργίου (Α’ Λυκείου): Κοινωνική Πολιτισμική και Ανθρωπιστική Επιτροπή 

Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου (Α’ Λυκείου): Επιτροπή Διοίκησης και Προϋπολογισμού 

Μαρίτα Σταυράκη (Α’ Λυκείου): Νομική Επιτροπή

Κρίστη Ευσταθίου & Αλεξάνδρα Κικίλια (Α’ Λυκείου): Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο 

Θεοδώρα Γεωργαντζή (Α’ Λυκείου): Περιβαλλοντική Επιτροπή 

Αργύρης Παπαϊωάννου (Α’ Λυκείου): Επιτροπή για τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης 

Ελίνα Μαγκλάρα (Α’ Λυκείου): Α’ Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 

Δανάη Κουνέλη (Α’ Λυκείου): Β’ Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 

Δανάη Φραγκιά (Α’ Λυκείου): Α’ Ειδική Σύνοδος σε θέματα ειρήνης και δικαίου 

Εβίτα Πλέσσα (γ’ Γυμνασίου): Β’ Ειδική Σύνοδος σε θέματα ειρήνης και δικαίου 

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το δικαιοδοτικό όργανο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. 

Τους μαθητές προετοίμασε η απόφοιτη του Σχολείου μας και φοιτήτρια Νομικής Αθηνών Φαίη Αναγνωστοπούλου, ενώ τους μαθητές συνόδευσαν στο ταξίδι οι καθηγήτριες Αγγλικών Ελένη Καραγιάννη και Δήμητρα Παχούλα. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την εξαίρετη συμμετοχή τους στο Σύνέδριο!


Return to top of page