Skip links

Ξεχώρισαν οι μαθητές μας στο 22ο D.S.A. Model United Nations

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας στο 22o D.S.A. Model United Nations, την παλαιότερη και μεγαλύτερη μαθητική προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα.

Στη πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης η οποία είχε ως κεντρικό θέμα τις Βιώσιμες Πόλεις, ανατέθηκε στους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης η εκπροσώπηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με τη συμμετοχή 6 μαθητών από το Λύκειο.

Το 22ο D.S.A. Model United Nations πραγματοποιήθηκε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Στις επιτροπές της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών εκπροσώπησαν την Κίνα,

στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφαλείας ο Πέτρος Κοτζαναστάσης (Β’ Λυκείου),

στην Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή η Μάρθα Πίσχου  (Β΄ Λυκείου) η οποία ήταν και η Πρέσβης της Κίνας – αρχηγός της διπλωματικής αποστολής, αλλά και η βασική εισηγήτρια (main submitter) του ψηφίσματος για τα Μυστικά Στρατόπεδα Επανεκπαίδευσης στην Κίνα, και

στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή Απο-αποικειοποίησης ο Δημήτριος Κατσαούνος (Β΄ Λυκείου),

Στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε (ECOSOC) συμμετείχε η Γεωργία Ιωαννίδη  (Β’ Λυκείου).

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας Ο.Η.Ε συμμετείχε ο Χριστόφορος Δάβρης (Β’ Λυκείου).

Στο Ιστορικό Συμβούλιο Ασφαλείας Ο.Η.Ε. έλαβε μέρος ο Παναγιώτης Διαμαντής (Α’ Λυκείου), ο οποίος ψηφίστηκε από τα μέλη της επιτροπής ως ο Καλύτερος Αντιπρόσωπος (‘Best Delegate’).

Στα θεσμικά όργανα του συνεδρίου, το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου (Β’ Λυκείου) ως Αντιπρόεδρος (Co-Chair) της Επιτροπής Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφαλείας O.H.E., και Ελεάννα-Ραφαηλία Γώγου (Β’ Λυκείου) ως μέλος του τύπου-δημοσιογράφος (Press Officer). Οι εξαιρετικές επιδόσεις και των δύο μαθητών μας απέσπασαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τους διοργανωτές του συνεδρίου.

Τους μαθητές συνόδευσαν στο Μαθητικό Συνέδριο οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας κυρίες Μαρία Δεληβάνη και Χαρά Νικηφορίδου.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαιρετική συμμετοχή τους στη διοργάνωση καθώς και στην κυρία Κάλλια Θερμού, Δικηγόρο και Πολιτική Επιστήμονα, η οποία ανέλαβε την προετοιμασία τους και τους συνόδευσε.

Return to top of page