Skip links

Μια δράση αφιερωμένη στη ζωή: Kids Save Lives

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύονται στο Πρόγραμμα “Kids Save Lives”

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ένωσαν τις φωνές τους και απάντησαν έμπρακτα στο ερώτημα αν τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες και να σώζουν ζωές.

Η απάντηση ήταν ομόφωνη και ήταν “Ναι”.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοαναπνευστική Αζωογόνηση, “Kids Save Lives” φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 από το Σχολείο μας.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος που πραγματοποιείται υπό την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 90 μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση  από το εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Οι μαθητές του Σχολείου μας βίωσαν μια εκπαιδευτική διαδικασία άμεση, διαδραστική, ανθρωποκεντρική και γεμάτη αγάπη για τη ζωή και για τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας σε ένα πολύ σπουδαίο μάθημα, επένδυση για ολόκληρη τη ζωή τους. Από τη θέση του θεατή, βρέθηκαν στη σκηνή του Θεάτρου στον ρόλο του διασώστη, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες στα προπλάσματα που είχαν προσκομίσει οι εθελοντές του Προγράμματος.

Ο Οργανισμός “Kids Save Lives” σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, μέσα από ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πιλοτικό πρόγραμμα, εκπαίδευσε κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 πάνω από 3.000 μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, διαδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα για την τοποθέτηση των Απινιδωτών σε Σχολεία, Υπηρεσίες και δημόσιους χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό “Kids Save Lives” μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kidssavelives.gr


Return to top of page