Skip links

Με τον τροχό της τύχης…στης Ελλάδας τα νησιά!

Στο πλαίσιο του National Geographic οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού «έβαλαν πλώρη» για τα νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας! Εικόνες με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας πλημμύρισαν τη σχολική αίθουσα και η παιδική φαντασία αρμένισε στα πελάγη της Ελλάδας! Τα πλοία τους «άραζαν» σε λιμάνια και τα παιδιά μάθαιναν  για την ιστορία του κάθε νησιού, τις φυσικές του ομορφιές, τα αρχαιολογικά αξιοθέατα και τη λαϊκή του παράδοση.

Στην τελευταία φάση της δράσης η φωτογραφική συλλογή έγινε παιχνίδι γνώσεων. Χωρισμένοι σε ομάδες οι παίκτες γύριζαν τον «τροχό της τύχης». Έπρεπε ν΄ αναγνωρίσουν το νησί που προβαλλόταν, να γράψουν την ονομασία του και να το εντοπίσουν στον χάρτη. Αν απαντούσαν σωστά, η ομάδα τους κέρδιζε τους πόντους που έδειχνε ο τροχός. Ο υπερτυχερός αποκτούσε και μαγνητάκι NG !

Το ταξίδι στη νησιωτική Ελλάδα, μέσα από πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες,  αποκάλυψε στους μαθητές της Δ΄ Δημοτικού έναν τόπο γοητευτικό, μοναδικό, άξιο για μια ιδιαίτερη αγάπη. Θαύμασαν τις φυσικές καλλονές των τοπίων και αισθάνθηκαν περήφανα για την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά.


Return to top of page