Skip links

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Σχολείο μας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η 3η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων ομιλητών έδωσαν το «παρών» τους στην επιτυχημένη εκδήλωση, βρέθηκαν κοντά στους μαθητές της γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους διαδρομές.

Στη σκηνή του Θεάτρου οι σπουδαίοι εισηγητές μοιράστηκαν με τη μαθητική κοινότητα τις εμπειρίες τους, τις επιτυχίες τους, τα εμπόδια που συνάντησαν και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν. Επιπλέον, επισήμαναν τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάστηκε να αναπτύξουν (soft skills), τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων με τα οποία ασχολούνται, τους «μύθους» και τις αλήθειες γύρω από αυτά, τις προοπτικές τους και τη δυναμική τους στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους εισηγητές, να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη σωστή επιλογή επαγγέλματος.

Στην έναρξη της 3ης Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού απηύθυνε χαιρετισμό η κυρία Ερασμία Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία τόνισε τη σημασία της προσήλωσης στον στόχο και στα όνειρα, έχοντας ως βάση την ανάπτυξη της προσωπικότητας, ανεξάρτητα από τις επιτυχίες ή τα εμπόδια κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής.

Οι εισηγητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι :

  • κύριος Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, M.S.c , Υπεύθυνος Εταιρικής Ανάπτυξης, Συνιδρυτής «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας»
  • κύριος Θεόδωρος Καραγιάννης, Αντιπρόεδρος Quality & Reliability Α.Ε.
  • κύριος Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας, Κλασικός Τομέας
  • κύριος Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών
  • κύριος Θανάσης Κυρατσούς, Αρχιτέκτονας
  • κύριος Αλέξανδρος Κοντόπουλος, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Ένωσης Factoring, CEO της NBG Factoring Εθνικής Τράπεζας
  • κυρία Δήμητρα Τσόγκα, ACC, Head Coach, Communication & Customer Care Manager, Life Clinic Group
  • κυρία Σουζάνα Κλημεντίδη, Δικηγόρος
  • κυρία Ελευθερία Ζούρου, Founder & CEO www.doctoranytime.gr
  • κυρία Μίνα Ράλλη, Δημοσιογράφος
  • κύριος Γεώργιος Γατόπουλος, Επικεφαλής Τμήματος, Διεθνών Μακροοικονομικών & Χρηματοοικονομικών Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών
  • κύριος Γεώργιος Ευστρατιάδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.

Έμπνευση, παρακίνηση, όνειρα, στόχοι, όραμα, δημιουργικότητα, καινοτομία, πρωτοβουλία, ομαδικότητα, συνεργασία, σεβασμός ήταν οι λέξεις κλειδιά της 3ης Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Σχολείου μας, που μοιράστηκαν οι μαθητές μας, επαγγελματίες του «αύριο» με τους επαγγελματίες του «σήμερα».


Return to top of page