Skip links

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Σχολείο μας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων ομιλητών έδωσαν το «παρών» τους στην επιτυχημένη εκδήλωση, βρέθηκαν κοντά στους μαθητές της γ΄ Γυμνασίου, της Α΄ και της Β΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους διαδρομές.

Στη σκηνή του Θεάτρου, αλλά και μέσω διαδικτυακών συνδέσεων με το εξωτερικό και μαγνητοσκοπημένων βίντεο, οι εισηγητές μοιράστηκαν με τη μαθητική κοινότητα τις εμπειρίες τους, τις επιτυχίες τους, τα εμπόδια που συνάντησαν και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν. Επιπλέον, επισήμαναν τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάστηκε να αναπτύξουν (soft skills), τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων με τα οποία ασχολούνται, τους «μύθους» και τις αλήθειες γύρω από αυτά, τις προοπτικές τους και τη δυναμική τους στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους εισηγητές, να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη σωστή επιλογή επαγγέλματος.

Στην έναρξη της Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κύριος Μιχάλης Κάτσικας, ο οποίος τόνισε ότι «οι άνθρωποι διαμορφώνουν την πορεία τους μέσα σε ένα πεδίο δυνατοτήτων και ελκυστών που υπάρχει αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν με τις επιλογές τους, ορισμένες φορές και κάθετα από άλλους ανθρώπους».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συνεργασία και τους ομιλητές που βρέθηκαν δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας και μετέφεραν τη σημαντική επαγγελματική εμπειρία τους.

Οι εισηγητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι:

  • κύριος Θανάσης Λέλες, Επιστημονικός Υπεύθυνος της ‘’Career Gate’’
  • Dr Ιωάννης Νικολόπουλος, Χειρουργός Ορθοπαιδικός
  • κύριος Κωνσταντίνος Μανωλάκης, CEO ‘’Artion Galleries’’
  • κύριος Μάκης Λεβής, Entrepreneur and Serial Mentor
  • κυρία Παρασκευή Θεοδώρου, Διδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • κύριος Αθανάσιος Γραμματόπουλος, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • κυρία Σπυριδούλα – Ίριδα Σπανέα, Δημοσιογράφος, Επικοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου ΟΑΚΑ
  • κύριος Νίκος Διαμαντόπουλος, Web & Digital Marketing Director ‘’Marketing Greece’’
  • κυρία Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια ‘’Focus Bari’’, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Resilience Expert, Συγγραφέας

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επενδύουν στη συνεχή ενημέρωση και στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών, προκειμένου να καταλήξουν στη σωστή για τον καθένα επαγγελματική επιλογή και προσβλέπουν στην επαύξηση της αξίας των σπουδών με την υποστήριξη των γονέων, των αποφοίτων και των δικτύων προσωπικοτήτων που συμμετέχουν.

Η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εφαρμόζεται στο Σχολείο και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων, ατομικές συνεντεύξεις και δημιουργία πλήρους φακέλου με το επαγγελματικό προφίλ κάθε μαθητή.


Return to top of page