Skip links

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαδικτυακής Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 και διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων επαγγελματιών συνάντησαν διαδικτυακά μαθητές και μαθήτριες των τάξεων της Α΄ και Β΄ Λυκείου και της γ’ Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και τους μετέφεραν τις εμπειρίες τους, μοιράστηκαν μαζί τους τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τους στόχους που είχαν οι ίδιοι ως μαθητές, τους καθοδήγησαν για τα κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, επεσήμαναν τα εφόδια και τις δεξιότητες (soft skills) που πρέπει να αναπτύξουν για να ξεπεράσουν πιθανές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης. Επίσης, ανέλυσαν τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους αλλά και συναφών επαγγελμάτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Oι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναπτύξουν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με έμπειρους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους.

Κατά τη διάρκεια της Διαδικτυακής Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός από τη  Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κυρία Έρι Μαντά, από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη και από τον Διευθυντή Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κύριο Ισίδωρο Σιδέρη που μετέφερε και τον γραπτό χαιρετισμό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 Στη Διημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις οι παρακάτω εισηγητές :

κος Πέτρος Βαζαίος – Product Manager Nokia Network Hellas

κος Θωμάς Γεράκης – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος MARC Α.Ε.

κος Προκόπης Δούκας – Δημοσιογράφος

κος Δημήτρης Θανόπουλος, Διευθυντής Επιχειρησιακής Μονάδας Φαρμακευτικής Εταιρείας

κος Νίκος Κουτσογούλας, Γενικός Χειρουργός MD, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,

κος Γιώργος Κυριακόπουλος – Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

κος Θανάσης Λέλες – Managing Partner & Επιστημονικός Υπεύθυνος Career Gate

κα Δανάη Μπεζαντάκου – CEO Navigator Shipping Consultants & Concept Founder – YES FORUM

κος Βαγγέλης Σάρλης, Διευθυντής Κέντρου Δια Βίου Μάθησης – Υποδιευθυντής ΙΕΚ του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας – Πρόεδρος Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση επενδύει στη συνεχή ενημέρωση και στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών, προκειμένου να καταλήξουν στην πιο σωστή για τον καθένα επαγγελματική επιλογή. Σ’ αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται  με έγκριτο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, το οποίο διαθέτει πολυετή εμπειρία.

H Διαδικτυακή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εφαρμόζεται στο Σχολείο και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων, ατομικές συνεντεύξεις και δημιουργία πλήρους φακέλου με το επαγγελματικό προφίλ κάθε μαθητή.


Return to top of page