Skip links

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα : «Τα δεδομένα της Αγοράς Εργασίας»

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας διοργανώθηκε το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο Θέατρο των Εκπαιδευτηρίων, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο Σεμινάριο με κύρια θεματική, «Τα δεδομένα της Αγοράς Εργασίας».

Οι γονείς και οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το Σεμινάριο , να ενημερωθούν για τα δεδομένα του σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος και να πάρουν πληροφορίες  για ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου αναλύθηκαν ενότητες που αφορούσαν τις τάσεις της αγοράς εργασίας, τις προοπτικές απασχόλησης και τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τους παράγοντες που διαμορφώνουν την επαγγελματική ταυτότητα των παιδιών, τον ρόλο της οικογένειας στην διαμόρφωση επαγγελματικής ταυτότητας του παιδιού, τις μεθόδους ανάπτυξης ηγετικών προσωπικοτήτων, τους τρόπους λειτουργίας και επιτυχίες τόσο των οικογενειακών όσο και των πολυεθνικών επιχειρήσεων καθώς και τις προδιαγραφές επιτυχίας του ελεύθερου επαγγέλματος.

Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν έδωσαν τη δυνατότητα για ανάπτυξη προβληματισμού, γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου ανάμεσα σε γονείς και μαθητές.

Την εισήγηση του Σεμιναρίου πραγματοποίησε η κυρία Γεωργία Δημακογιάννη, πτυχιούχος Διαφήμισης από το Eurocenter College και Οικονομικών από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree) ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Ψυχολογία Οργανισμών (EMCCC) από το INSEAD Γαλλίας. Επιπλέον, είναι Πιστοποιημένη  στα Διεθνή Ερωτηματολόγια ΜΒΤΙ, στα Business ερωτηματολόγια του KDVI institute του Λονδίνου και Coach από το ICF του Λονδίνου. Τέλος, βρίσκεται προς την ολοκλήρωση δεύτερου τίτλου Μεταπτυχιακών σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree). Η μεταπτυχιακή διατριβή της με τίτλο: Δόμηση και Αποδόμηση Elite Ελλήνων Ποδοσφαιριστών μετά τη συνταξιοδότηση, έλαβε διάκριση από το πανεπιστήμιο INSEAD. Εργάστηκε για περισσότερο από 30 χρόνια στο χώρο της Διαφήμισης, Επικοινωνίας και Marketing σε πολυεθνικές εταιρίες με κυριότερες τη Unilever και τη Vodafone καθώς και σε οικογενειακές  επιχειρήσεις ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη Συμβουλευτική και στο Coaching Επιχειρήσεων Παιδιών και Εφήβων με κύριο σκοπό της να εκπληρώσει το όραμα της, να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.


Return to top of page