Skip links

Με επιτυχία η συμμετοχή μαθητών μας στο The Hague International Model United Nations

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία για το Σχολείο μας ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των μαθητών μας στην 1η διοργάνωση The Hague International Model United Nations (THIMUN) που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου από τις 25 Ιανουαρίου 2021 έως τις 29 Ιανουαρίου 2021, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 μαθητών από 117 σχολεία από όλο τον κόσμο.

Στην ομάδα του Σχολείου μας, όπου συμμετείχαν μαθητές από τη γ’ Γυμνασίου και  την Α’ Λυκείου, είχε ανατεθεί η εκπροσώπηση της Δημοκρατίας του Κονγκό (Republic of the Congo).  Καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα επιχειρήματα τους για πλήθος ζητημάτων κοινωνικής, ανθρωπιστικής, οικονομικής, και πολιτικής φύσεως, με ομιλίες και σημαντικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιώντας τη ρητορική τέχνη και τη διπλωματία.

Σημαντική ήταν η διάκριση που εξασφάλισαν οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου Ιωάννης Ιωάννου και Ελένη-Άννα Χαλαράκη, ως οι Βασικοί Εισηγητές (Main Submitters) στο ψήφισμα που αφορούσε το ζήτημα της «Ανάπτυξης βασικού κράτους πρόνοιας σε όλες τις χώρες» .

Επίσης, ο μαθητής μας Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου (Γ’ Λυκείου-GCE) ήταν Αντι-Πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή (Co-Chair in the Economic Committee) και  ο μαθητής μας Παναγιώτης Διαμαντής (B’ Λυκείου-GCE) ήταν Αντι-Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Co-Chair in the Human Rights Committee). Και οι δύο προέδρευσαν σε επιτροπές των 150 ατόμων η καθεμιά, κάτι που αποτέλεσε μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και μια μεγάλη τιμή και διάκριση τόσο για τους ίδιους όσο και για το Σχολείο μας.

Στις επιτροπές Ο.Ή.Ε. του ΤHIMUN 2021 συμμετείχαν, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι:

Ιωάννης Ιωάννου και Ελένη-Άννα Χαλαράκη (γ’ Γυμνασίου): Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC),

Διονύσιος Πρίφτης (γ’ Γυμνασίου): Επιτροπή για τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainable Development Committee),

Ηλίας Μαρκόπουλος (Α’ Λυκείου): Νομική  & Οικονομική Επιτροπή (Legal and Finance Committee)

Ρέα Παπαζήση (Α’ Λυκείου): Περιβαλλοντική Επιτροπή (Environment Committee)

Τους μαθητές προετοίμασε η κυρία Καλλιόπη-Ηλιάνα Θερμού, Δικηγόρος, μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Χαρά Νικηφορίδου.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους.

Return to top of page