Skip links

Μεγάλες διακρίσεις στο Harvard Model Congress Europe

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έλαβαν Βραβεία Αριστείας στο Διεθνές Συνέδριο Harvard Model Congress Europe, μία από τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές μαθητικές προσομοιώσεις πολιτικών θεσμών στον κόσμο, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου 2016.

Συγκεκριμένα, η Χαριτίνη Ντίνη (Β΄ Λυκείου) βραβεύθηκε ως Outstanding delegate in the G7, εκπροσωπώντας τις Η.Π.Α. και η Δανάη Δουρίδα (Α΄ Λυκείου) έλαβε Honorable Mention, έχοντας το ρόλο του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Lamar Alexander.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ακόμα οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, έχοντας το ρόλο του Δημοκράτη Γερουσιαστή Sheldon Whitehouse, Εύη Νάνη, έχοντας τον ρόλο της Junior Senator της Νέας Υόρκης Kirsten Gillbert, Λένια Κρίκη, έχοντας το ρόλο δημοσιογράφου του CNN Candy Crowley που κάλυπτε το Συνέδριο και Δημήτρης Βακιρτζής, έχοντας το ρόλο του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Mike Rogers

Σημειώνουμε ότι σε πέντε από τους μαθητές μας είχαν απονεμηθεί υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο του Harvard για την πλήρη κάλυψη των εξόδων συμμετοχής τους, κάτι που αποτελεί σημαντική επιτυχία αν λάβουμε υπ΄όψιν μας ότι παγκοσμίως απονεμήθηκαν μόνο 30 υποτροφίες! Κριτήρια για την επιλογή των μαθητών από το Πανεπιστήμιο του Harvard ήταν η ακαδημαϊκή τους επίδοση καθώς και ένα πρωτότυπο βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, στο οποίο καθένας από αυτούς παρουσίασε ένα κορυφαίο θέμα το οποίο επηρεάζει τον κόσμο ή την Ελλάδα.

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους από την κυρία Emma Dodds, η οποία τους συνόδευσε μαζί με τις κυρίες Μαρία Μελιγδή και Κάλλια Θέρμου.


Return to top of page