Skip links

Μεγάλες διακρίσεις, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο World Scholar΄s Cup Tournament of Champions στο Πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α.

Στον Τελικό του World Scholars Cup Tournament of Champions που πραγματοποιήθηκε στο Yale University, στις Η.Π.Α κατάφερε να φτάσει το Σχολείο μας, με 2 ομάδες Seniors και 1 ομάδα Juniors. Το Σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος στον διαγωνισμό, περνώντας στις πρώτες θέσεις και στις δύο προκριματικές φάσεις. Το φετινό Tournament of Champions ήταν το μεγαλύτερο στη δεκαετή ιστορία της διοργάνωσης με συμμετοχή 3.000 μαθητών σχολείων με κύρια ή μοναδική γλώσσα την Αγγλική (International Schools) από 50 χώρες!

Στο πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώθηκε από το Yale International Relations Association και διεξήχθη από τις 9 έως τις 14 Νοεμβρίου 2017, το Σχολείο μας συμμετείχε με 3 ομάδες με τους εξής 9 μαθητές: Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, Δέσποινα Ζαχαροπούλου, Ευπραξία (Φαίη) Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Αντωνόπουλος, Φώτης Καπότος, Κυριάκος Νικολαϊδης, Χάρης Ιωάννου, Χριστόφορος Δάβρης και Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας κέρδισαν αυτή τη σημαντική πρόκριση ύστερα από την επικράτησή τους στον προκριματικό World Scholars Cup Global Round, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου 2017. 

Οι μαθητές μας κατέκτησαν υψηλές θέσεις τόσο στις ομαδικές όσο και τις ατομικές κατατάξεις στα διαφορετικά αγωνίσματα όπως Debate, Collaborative Writing, Scholars Challenge, Scholars Bowl.

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με φοιτητές του Yale University και να παρακολουθήσουν ομιλίες καθηγητών. Σημαντικό, επίσης, είναι το ότι στη διάκρισή τους αυτή θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από το Αdmissions  Οffice του Πανεπιστημίου.

Επίσης, οι μαθητές και μαθήτριές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Οργανισμού των Ηνωμένων εθνών στη Νέα Υόρκη και παρακολούθησαν τμήμα των συνεδριάσεων, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες!

Ο τίτλος του φετινού διαγωνισμού ήταν «An Unlikely World», με συγκεκριμένα θέματα όπως «History of Conspiracy», «Modern Mythologies», και «Predicting the Future», τα οποία οι μαθητές κλήθηκαν να ερευνήσουν και να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους πάνω σε αυτά.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες μας προετοίμασε για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό η εκπαιδεύτρια ρητορικής κυρία Χριστίνα Καραβά, ενώ τους συνόδευσαν στο ταξίδι τους ο Διευθυντής Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης, η εκπαιδεύτρια MUN κυρία Κάλλια Θερμού και ο απόφοιτος του σχολείου μας και πλέον και απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Warwick της Αγγλίας κύριος Σταύρος Αντωνόπουλος.

Τα τελικά αποτελέσματα και η κατάταξη των βραβείων ανά μαθητή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από το επίσημο site του διαγωνισμού.


Return to top of page