Skip links

Μαθητές της Γ΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού στην Εθνική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Προγράμματος LIFEFORCE

25 μαθητές και μαθήτριες από τη Γ΄ Δημοτικού και 25 μαθητές και μαθήτριες από τη ΣΤ΄ Δημοτικού παρευρέθηκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, όπου πραγματοποιήθηκε η Εθνική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Προγράμματος LIFEFORCE για τη δημιουργία καινοτόμων μεθόδων και εκπαιδευτικών εργαλείων για την προεκπαίδευση μαθητών/μαθητριών 6-10 ετών στην ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στις Πρώτες Βοήθειες.

Το LIFEFORCE, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την αιγίδα του KIDS SAVE LIVES project του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, προσφέρει μια ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και αποτελεσματική παιδαγωγική λύση για τη δραστική μείωση των περίπου 350.000 καταγεγραμμένων θανάτων από εξωνοσοκομειακή Καρδιακή Ανακοπή στην Ευρώπη ετησίως, μέσα από την προεκπαίδευση μαθητών/μαθητριών ηλικίας 6-10 ετών στην ΚΑΡΠΑ.

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το Σχολείο μας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποίησαν επίδειξη δεξιοτήτων και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους με τις ικανότητές τους στην ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που διαγωνίστηκαν οι μαθητές μας με ενήλικες προσκεκλημένους σε Διαγωνισμό «ΚΑΡΠΑ» που είχε ως έπαθλο ένα Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή που θα χορηγηθεί από ιδιωτική πρωτοβουλία στους Λειψούς τον προσεχή Απρίλιο.

Επιπλέον το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση του υλικού του LIFEFORCE, πρακτική εκμάθηση ΚΑΡΠΑ στους προσκεκλημένους και συζήτηση σχετικά με την εισαγωγή της εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής κύριος Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο καθηγητής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ κύριος Παντελής Βασιλείου, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ κύριος Δημήτριος Πύρρος και ο δάσκαλος της ΣΤ΄ Δημοτικού κύριος Νίκος Παπαδρακάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, κυρία Φανή Βελιοπούλου, εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι του Σωματείου Ελλήνων Ψυχολόγων, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΓΩ», εκπρόσωποι Ενώσεων Γονέων, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γονείς και δημοσιογράφοι.

Στην εκδήλωση τονίστηκε η σημασία της θέσπισης του μαθήματος ΚαρδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης ως υποχρεωτικού στα Δημοτικά σχολεία.

Η τελική εκδήλωση του προγράμματος με διεθνή συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και την αξιέπαινη παρουσία τους.


Return to top of page