Skip links

Συμμετοχή στον διαγωνισμό γαλλοφωνίας «Μαραθώνιοι Ανάγνωσης»

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στον διαγωνισμό γαλλοφωνίας με τίτλο «Μαραθώνιοι Ανάγνωσης», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου και υλοποιήθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερες από τριάντα πόλεις της Ελλάδας. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 λέξεις».

Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας της α’ Γυμνασίου Αθηνά Βορτσέλα, Θεοδώρα Πολιτάκου, Διονύσης Πρίφτης, Ελεάννα Χαλαράκη και Εμμανουέλα Χριστοδουλάκη.

Αντί για την ανάγνωση κάποιου κειμένου γαλλικής λογοτεχνίας, οι μαθητές μας προτίμησαν να παρουσιάσουν στη γαλλική γλώσσα μια θεατρική παράσταση και, πιο συγκεκριμένα, ένα απόσπασμα από τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Οι μαθητές συγκίνησαν το κοινό με την ερμηνεία τους καταφέρνοντας να μεταδώσουν με αμεσότητα και αυθεντικότητα τα μηνύματα του διαχρονικού αυτού παραμυθιού.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, καθώς και στις εκπαιδευτικούς μας κυρία Αλίκη Αρναούτη, θεατρολόγο, και κυρία Λουκία Μελά, καθηγήτρια Γαλλικών, που ανέλαβαν την προετοιμασία τους.


Return to top of page