Skip links

Μαθητές μας στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο «Pierre de Coubertin»

«Ο Αθλητής ως πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών»

Με ιδιαίτερη χαρά το Σχολείο μας αποδέχτηκε πρόσκληση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ) και αποτέλεσε το μοναδικό σχολείο από την Ελλάδα, που συμμετείχε στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο «Pierre de Coubertin» με θέμα «Ο Αθλητής ως πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών».

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, συμμετείχαν παραπάνω από 120 μαθητές από πέντε Λύκεια της Κύπρου, που είναι το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Λευκωσία), το Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος),  το Λύκειο Λειβαδιών (Λάρνακας), το Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), και το Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄(Πάφος), ενώ ξεχωριστή ήταν και φέτος η παρουσία μαθητών από την Ελλάδα και την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν στις 9.30 το πρωί με την τελετή έναρξης και τον Ολυμπιακό Ύμνο και στη συνέχεια οι μαθητές των πέντε Λυκείων παρουσίασαν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα που τους δόθηκε, έχοντας ελεύθερη την επιλογή για τον τρόπο παρουσίασης. Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Στο Συνέδριο έδωσε το «παρών» ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ) κ. Γεώργιος Αλικάκος. Στο περιθώριο των εργασιών του, υπεγράφη η ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών Κύπρου-Ελλάδας από τους Προέδρους Ντίνο Μιχαηλίδη και Γεώργιο Αλικάκο αντίστοιχα. Στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” απηύθυνε επίσης χαιρετισμό ο νέος Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Οι μαθητές του Σχολείου μας, μετέβησαν στην Κύπρο την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα παραμονής τους εκτός της συμμετοχής τους στο Μαθητικό Συνέδριο, περιελάβανε επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, καθώς και στη «Λεβέντειο Βιβλιοθήκη».   

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το Σχολείο μας ως αντιπροσωπεία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ) είναι οι : Ανθή Κασσαβέτη, Άγγελος Κληρονόμος, Μαρία Κυρμπιζάκη, Μυρσίνη Μακρή, Αλεξάνδρα Σκρέκα.

Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής του Σχολείου μας κύριος Βασίλης Ιγγλεζάκης.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους.


Return to top of page