Skip links

Μαθητές μας στο «2ο Hope Steetball» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Δυναμικό παρών έδωσαν παραπάνω από 50 μαθητές από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας στο «2ο Hope Streetball» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες.

Στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο basket στην Πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» αγωνίστηκαν πάνω σε αμαξίδια έχοντας ως συμπαίκτες τους όχι μόνο τους συμμαθητές τους αλλά και Καλαθοσφαιριστές με Αμαξίδιο.

Το γήπεδο και οι κερκίδες «γέμισαν» με μηνύματα ελπίδας, πολιτισμού, παιδείας, αποδοχής στη διαφορετικότητα και σεβασμού σε ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Καλαθοσφαιριστές σε Αμαξίδιο, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρίες, σε ένα αστικό περιβάλλον που οι υποδομές του δεν είναι πάντα φιλόξενες για την ομαλή μετακίνησή τους στην πόλη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές του Σχολείου μας έλαβαν έντυπο υλικό από εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες.

«Τρίποντα καρδιά και ελπίδας» από τους μαθητές μας!

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους!


Return to top of page