Skip links

Μαθήτριές στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης

Στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ),  ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, συμμετείχαν οι μαθήτριες του Γυμνασίου μας Σάντυ Μεφσούτ και Νεφέλη Σαραμαντή. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) μαζί με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Kids Save Lives-Τα παιδιά σώζουν ζωές», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι μαθήτριες κατέβαλαν αφοσιωμένη προσπάθεια και προπονήθηκαν από τις μέντορες κυρία Ιωάννα Ευθυμίου και κυρία Μαρία Μανιού, πριν την έναρξη του Διαγωνισμού. Για τη συμμετοχή τους έλαβαν συμβολικά μετάλλιο ως συμμετέχουσες στον πρώτο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ στην Ελλάδα.

Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Βασίλης Ιγγλεζάκης και η κ. Νικολέττα Κοκοσιούλη.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σε οθόνες του Μεγάρου Μουσικής, προβαλλόταν βίντεο με συνέντευξη της μαθήτριας Νεφέλης Σαραμαντή η οποία πέρυσι τον Ιούνιο έσωσε την αδερφή της από βέβαιο πνιγμό, εφαρμόζοντας τεχνητή αναπνοή, στην οποία είχε εκπαιδευτεί στο Σχολείο από τους εθελοντές του Kids Save Lives. Τόσο λόγω αυτού του συμβάντος όσο και λόγω της ευαισθητοποίησης των παιδιών, η συμμετοχή των μαθητριών στον διαγωνισμό ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική, υπενθυμίζοντας πόσο κομβική και απαραίτητη δεξιότητα είναι η γνώση πρώτων βοηθειών.


Return to top of page